Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ


Η κοινότητα  των Αδελφών του Ελέους του Αγίου Βικεντίου του Παύλου στην Ελλάδα, με βαθιά οδύνη αναγγέλλει  το θάνατο στις 18 Μαρτίου της αγαπημένης μας

Αδελφής Μαρίας Πίστς

Την εμπιστευόμαστε στον Κύριο και του ζητάμε να την υποδεχτεί και να χαρεί την αιώνια Παρουσία Του.

Μέσα στην οδύνη μας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η Αδελφή Μαρία διέμενε εδώ και ένα χρόνο στην Κοινότητα της Αθήνας, όπου εκεί προσβλήθηκε από κορονοιό και δεν έχει καμία υπόσταση αυτό που δημοσιεύτηκε σε τοπική ιστοσελίδα για τον θάνατό της.


Η Αδελφή Μαρία Πίστς γεννήθηκε στην Πολωνία στις 12/1/1954.

Εισήλθε στο μοναχικό τάγμα των Αδελφών του Ελέους τον Ιανουάριο του 1974.

Κατόπιν δικής της επιθυμίας  να προσφέρει υπηρεσία στις Ιεραποστολές  στάλθηκε από το Τάγμα των Αδελφών του Ελέους στην Ελλάδα το 1983 σε ηλικία 29 ετών.

Αγάπησε τον τόπο μας σαν δεύτερη πατρίδα της, έμαθε πολύ γρήγορα την ελληνική γλώσσα και απέκτησε ελληνική υπηκοότητα.

Υπηρέτησε με χαρά και ζήλο πολλά χρόνια στο Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Ο Καλός Σαμαρείτης» και στη Σύρο στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος» ως νοσηλεύτρια και υπεύθυνη της κοινότητας.

Πρόθυμη πάντα να υπηρετήσει τους πιο φτωχούς ανέπτυξε δράση στον τομέα των φυλακών Κορυδαλλού και  Θήβας συνεργαζόμενη  με την Κάριτας Αθήνας.

Τα τελευταία χρόνια πάντα με το πνεύμα προσφοράς στο συνάνθρωπο στον οποίο αναγνώριζε τον ίδιο το Χριστό, σύμφωνα με το πνεύμα του Αγίου Βικεντίου που τη χαρακτήριζε, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια χαρά συμμετείχε σε μια νέα αποστολή, στηρίζοντας πνευματικά και υλικά πρόσφυγες στη μακρινή Σάμο.

Με το θάνατο της Αδελφής Έμμας, πριν ένα χρόνο, και για να μην σταματήσει η αποστολή του Τάγματος στην οδό Σόροβιτς κοντά στην κοινότητα των Φιλιππινέζων της Αθήνας, επέστρεψε για να συνεχιστεί το έργο.

Δυστυχώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αποστολή της καθώς χτυπημένη από τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του, κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας στις 18 Μαρτίου 2021.