Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ευχετήριες κάρτες από τα παιδιά των Νηπιαγωγείων Φοίνικα, 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης


 Μέσα στις πρωτόγνωρες στιγμές που ζούμε όλοι, λόγω της πανδημίας, ήρθαν σαν Φως οι παιδικές ευχές από τα παιδιά των Νηπιαγωγείων Φοίνικα, 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης και 4ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία με ταχυδρόμους τους δασκάλους τους, έφεραν τις ευχετήριες κάρτες μέχρι την πόρτα μας, και εμείς με τη σειρά μας φροντίσαμε οι κάρτες να φτάσουν στα χέρια των παππούδων και των γιαγιάδων που φιλοξενούμε.

Μόνο συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και χειρονομία τους. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σημείωμά τους "Η χριστουγεννιάτικη δράση του Νηπιαγωγείου  Φοίνικα «Στείλε και εσύ μια ευχή»,  ξεκίνησε με την  ανοιχτή πρόσκληση του νηπιαγωγείου μας  προς τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του τόπου μας  να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και να γράψουν ευχές,  με σκοπό να φτάσουν στα χέρια όλων των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας  που φιλοξενούνται στους 3 οίκους ευγηρίας του νησιού.

      Τρία  χειροποίητα ταχυδρομικά κουτιά στήθηκαν στο νησί για τα σκοπό αυτό, τα οποία επιμελήθηκε εικαστικά με πολύ ευαισθησία, η νηπιαγωγός κ. Φρέρη Ρόζα. Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου συγκεντρώθηκαν 127 χριστουγεννιάτικες κάρτες, καθεμία τους μοναδική. Μοναδική διότι κατασκευάστηκε εν καιρώ πανδημίας με ότι υλικά διέθετε στο σπίτι του κάθε παιδάκι, μοναδική διότι κάθε παιδί έστειλε την δική του ευχή, το δικό του μήνυμα των Χριστουγέννων.

      Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν και άλλες σχολικές μονάδες του νησιού υποστηρίζοντας ένθερμα τη δράση. Το 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας και  το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, πλαισίωσαν τη δράση εντάσσοντάς την στο πρόγραμμα της σύγχρονης  εξ ΄αποστάσεως  εκπαίδευσης των σχολείων τους.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης εδώ και χρόνια,  έχει ιδιαίτερη σχέση και συνεργασία με το  Ησυχαστήριο «Η Παναγία της Ελπίδος» με συχνές εκπαιδευτικές επισκέψεις των παιδιών και δράσεις  κοινωνικοσυναισθηματικά προσανατολισμένες (εργαστήρια, γιορτές, πικνίκ, γενέθλια, κάλαντα κ.α.). Η συμβολή του σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη δράση ήταν πολύ σημαντική.

     Επιπλέον,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης ανέλαβε την πρωτοβουλία της προσφοράς κεράσματος προς  όλους τους φιλοξενούμενους αλλά και τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας του νησιού μας. Την ιδέα αυτή μοιράστηκαν και συνεισέφεραν στην πραγματοποίησή της και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Φοίνικα, του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας, του 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης και του 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης...

Σε εσάς…

«Σε εσάς που χρόνια και χρόνια τα ευλογημένα  χέρια σας έχουν απλώσει τα χάδια τους σε παιδιά και εγγόνια, σε εσάς που κανακέψατε στην αγκαλιά σας μωρά, που ζυμώσατε πίτες και μελομακάρονα, που είπατε παραμύθια, που τραγουδήσατε τραγούδια  προσφέροντας την αγάπη σας και την φροντίδα σας,…

… σε εσάς,  τα παιδιά της Σύρου, οι γονείς τους  και όλοι μας  προσφέρουμε  απλόχερα τις ευχές μας. Σας σκεφτόμαστε, είστε για εμάς παράδειγμα με τη ζωή σας. Αυτό που ζούμε – το ξέρετε καλύτερα από εμάς- θα περάσει και τότε πάλι θα συναντηθούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί σε μια γιορτή, να  αγκαλιαστούμε και  να συγκινηθούμε από χαρά».

Ευχαριστούμε τους  υπεύθυνους των οίκων ευγηρίας για την πολύτιμη βοήθειά  τους και ευχόμαστε από καρδιάς  στους εργαζόμενους φροντιστές,  υγεία, δύναμη και  κάθε ευτυχία.

Ευχαριστούμε  θερμά κάθε παιδάκι, κάθε μέλος της κοινότητας του νησιού που συνεισέφερε σε αυτό το εγχείρημα. 

Ευχαριστούμε  τους Συλλόγους Γονέων που έκαναν ακόμη γλυκύτερη την προσφορά αυτή, στέλνοντας  το δικό τους μήνυμα  συνεργασίας και αλληλεγγύης.

 Με εκτίμηση,

 Σταματοπούλου Γεωργία, προϊσταμένη του Ν/Γ Φοίνικα Σύρου,

Φρέρη Μαργαρίτα, προϊσταμένη του  1ου Ν/Γ Ερμούπολης Σύρου,

Παγώνη Καλλιόπη, νηπιαγωγός στο Ν/Γ Φοίνικα Σύρου

Ρούσσου Πετρούλα, νηπιαγωγός στο Ν/Γ Φοίνικα Σύρου

Ξούρου Βάγια, νηπιαγωγός στο Ν/Γ Φοίνικα Σύρου

Στεργίου  Σοφία, νηπιαγωγός στο 1ου Ν/Γ Ερμούπολης Σύρου

Κωνσταντέλια Βασιλεία, νηπιαγωγός στο 1ου Ν/Γ Ερμούπολης Σύρου

Καραβίδα Δώρα, νηπιαγωγός στο 1ου Ν/Γ Ερμούπολης Σύρου"


Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε όλες τις παραπάνω εκπαιδευτικούς  καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και να ευχηθούμε σε μεγάλους και μικρούς Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα και ο νέος Χρόνος να μας φέρει Υγεία και να μας ελευθερώσει απ' αυτό που ζούμε.