Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Λήψη μέτρων και εφαρμογή πρωτοκόλλων στη μονάδα μας

 


Προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των ηλικιωμένων, εφαρμόζουμε εδώ και καιρό, όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα και τις οδηγίες που μας έχουν αποσταλεί από τα αρμόδια Υπουργεία και τον ΕΟΔΥ.

Στη μονάδα μας εφαρμόζουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα πρόληψης από τον covid-19, εκπαίδευσης του προσωπικού, έχουμε έτοιμο πρωτόκολλο αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος ή υποψίας κρούσματος, πρωτόκολλο εισόδου στη μονάδα, πρωτόκολλο για τη διαδικασία του σερβιρίσματος στην τραπεζαρία και άλλα.

Στην παρούσα φάση, ισχύει ακόμα η απαγόρευση εισόδου στο γενικό επισκεπτήριο, ενώ έχει εκπονηθεί πρωτόκολλο επισκέψεων για τους άμεσα συγγενείς των ηλικιωμένων με έμφαση στα παιδιά τους.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο της πανδημίας με το δεύτερο κύμα να έχει χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας. Μπορεί η Σύρος, το νησί μας, να βρίσκεται σε σταθερή πορεία από θέμα κρουσμάτων, όμως δεν επαναπαυόμαστε ούτε χαλαρώνουμε, καθώς η μετάδοση του ιού από ασυμπτωματικούς φορείς,  μας κρατάει σε εγρήγορση.

Παρότι η κατάσταση αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική υγεία και διάθεση των ηλικιωμένων μας, με κάθε τρόπο προσπαθούμε να διατηρούμε το χαμόγελο στα χείλη τους και να τους εμψυχώνουμε.