Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης κοντά στους ηλικιωμένους


Έχουμε συνηθίσει όλοι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες να διαβάζουν παραμύθια και ιστορίες στα παιδιά. Γι αυτό και μας εξέπληξε ευχάριστα η πρωτοβουλία των παιδιών και των υπευθύνων της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης να βρεθούν κοντά στους ηλικιωμένους και να τους διαβάσουν ένα παραμύθι, το απόγευμα της Παρασκευής, διαταράσσοντας ευχάριστα την ηρεμία τους.
"Ο Κύριος Γουφ και ο Μάγος Παμπόνηρος" κέντρισαν το ενδιαφέρον των ηλικιωμένων οι οποίοι ξαφνιάστηκαν ευχάριστα καθώς άκουσαν τους μικρούς αναγνώστες να ξετυλίγουν ένα παραμύθι που πρώτη φορά άκουγαν. Το θερμό χειροκρότημα τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος, ενθάρρυνε τα παιδιά τα οποία με άνεση κράτησαν το μικρόφωνο και διάβασαν διαδοχικά το παραμύθι.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται μέσα στο πρόγραμμα της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και η ιδέα ήταν της ποιήτριας Άννας Ρούσσου από την Βάρη, πρώην εργαζομένης στον ΟΤΕ, η οποία έχει ξεκινήσει και την Μικρή Βιβλιοθήκη του Δρόμου, που πρόσφατα παρουσιάστηκε από τοπική εφημερίδα. Μαζί ήταν και η Βιβλιοθηκάριος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ.Χαρούλα Σκαβάκη. Και οι δύο μαζί βοήθησαν τα παιδιά ενώ τα συνόδευε και μία μητέρα.
Μετά το τέλος του παραμυθιού τα παιδιά πρόσφεραν στους ηλικιωμένους ένα χάρτινο στεφάνι από λουλούδια, έναν "Μάη", όπου το κάθε λουλούδι είχε το όνομα του κάθε παιδιού και μια ευχή. Ευχές για υγεία, μακροημέρευση, χαρά, ελπίδα, αγάπη! Όπως αυτή που χάρισαν στους ηλικιωμένους!
Αναμφίβολα η πρωτόγνωρη αυτή πρωτοβουλία και ενέργεια, είχε θετικά αποτελέσματα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ηλικιωμένους αφήνοντας πολλές και ευχάριστες αναμνήσεις. 
Ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή τους αυτή και ευχόμαστε και στο μέλλον να ξαναζήσουμε αυτή την εμπειρία.