Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Επίσκεψη ομάδας project της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Altera Vita

 


Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους μας με τον υπεύθυνο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ALTERA VITA κ.Μίλτο Σακελλαρίου και μια ομάδα ξένων καθηγητών και εργαζομένων από το Δήμο του Ρότερνταμ της Ολλανδίας αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ ALTERA VITA υλοποιεί τον καιρό αυτό ένα project στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος HOPE με συντονιστή το Δήμο του Ρότερνταμ για την πρόληψη των προβλημάτων υγείας λόγω της κλιματικής αλλαγής και ειδικά των κυμάτων καύσωνα, που έχουν αυξηθεί ραγδαία σε όλη την Ευρώπη καθώς και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Στόχος του προγράμματος HOPE για την υγεία στο οικοσύστημα των ηλικιωμένων, είναι να θέσει τις σοβαρές απειλές  από τους καύσωνες στην ημερήσια διάταξη των τομέων υπηρεσιών ενηλίκων και υγειονομικής περίθαλψης μεγαλύτερης ηλικίας, με μια προσέγγιση χωρίς αποκλεισμούς για ολόκληρο το οικοσύστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις, παρουσιάσαμε απ' την δική μας πλευρά στην ομάδα το πρωτόκολλο που τηρούμε για την αντιμετώπιση περιόδων καύσωνα ενώ τονίσαμε και τη σημαντικότητα της αλλαγής των κουφωμάτων του κτηρίου σε ενεργειακά,  μέσα από την μεγάλη δωρεά που μας έκανε το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Επιθυμία και των δύο πλευρών είναι οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία που θα αποφέρει σε αμφότερα τα μέλη οφέλη και περαιτέρω γνώσεις με γνώμονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.