Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη αγάπης από μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου


Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε το πρωί του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου. Πέντε παιδιά της Α' τάξης του ΕΠΑΛ Σύρου, μας επισκέφτηκαν για να προσφέρουν στους ηλικιωμένους γλυκίσματα και δύο χειροποίητα ξύλινα δεντράκια που έφτιαξαν τα ίδια στα εργαστήρια του ΕΠΑΛ!
Και τα γλυκίσματα όμως ήταν χειροποίητα από τα χέρια τους ή των γονέων τους και τα οποία διέθεσαν στο bazaar που διοργάνωσαν στην Πλατεία Μιαούλη για την ενίσχυση της εκδρομής τους.
Τα παιδιά, με τη συνοδεία της Διευθύντριας του Γηροκομείου, ανέβηκαν στους ορόφους και χάρισαν τα ξύλινα δεντράκια στους ηλικιωμένους τοποθετώντας τα σε σημεία που τους υπέδειξαν, φωταγωγώντας τα ταυτόχρονα και δίδοντας μεγάλη χαρά στους παππούδες και τις γιαγιάδες οι οποίοι τα συνεχάρησαν για την κατασκευή τους αυτή και αντάλλαξαν μαζί τους ευχές.
Είναι συγκινητικές τέτοιες χειρονομίες αγάπης προς τους ανθρώπους της τέταρτης ηλικίας από τα νέα παιδιά, και ένα φως ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο αλληλέγγυο. 
Πριν φύγουν τα παιδιά, η Διευθύντρια του Ιδρύματος τους πρόσφερε ένα μικρό συμβολικό χειροποίητο ενθύμιο που έφτιαξαν οι ηλικιωμένοι με τα χέρια τους μαζί με άπειρες ευχαριστίες για την επίσκεψή τους αυτή.
Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές του ΕΠΑΛ και στις οικογένειες τους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα με την αγάπη του Χριστού στις καρδιές τους.