Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η "ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ


Ήταν εκεί, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 24ης Ιουλίου, όταν η αυλή μας πλημμύρισε με καλοκαιρινή διάθεση, ποίηση και μουσικές μελωδίες που μας χάρισε η ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου της Άνω Σύρου. Η ομάδα που έχει γυρίσει τον κόσμο κάνοντας γνωστή τη Σύρο αλλά και χαρίζοντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι το έργο του μεγάλου ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.
Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ λοιπόν, μετά  το Κίνι, το Θέατρο Απόλλων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Γρανάδας, τα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ελσίνκι, τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Ίδρυμα Ευγενίδου, τη Δήλο, το Παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου και τους Δελφούς, την Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Παρίσι, Βρυξέλες, Στοκχόλμη, Σύδνεϋ, Αδελαΐδα και 50 άλλες πόλεις, βρέθηκε κοντά μας, χαρίζοντας μας μια μοναδική και υπέροχη βραδιά εκεί κοντά στο δειλινό, και μάλιστα βάζοντας ως σκοπό τα έσοδα της παράστασης να διατεθούν εξ' ολοκλήρου για τις ανάγκες του Ησυχαστηρίου μας!
Είναι ελάχιστο εκ μέρους μας, ένα απλό "ευχαριστώ"!.
Με αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης όλοι μας, οι ηλικιωμένοι πρωτίστως, οι Αδελφές του Ελέους αλλά και το προσωπικό, Ευχαριστούμε Θερμά όλους για την πρωτοβουλία τους αυτή. Κυρίως Ευχαριστούμε τον Μπάμπη Κουλούρα πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου και το δ.σ αλλά και ψυχή της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗ μαζί με όλα τα μέλη της, μουσικούς και τραγουδιστές, που έπαιξαν για ένα ιερό και θεάρεστο σκοπό. Επίσης και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης για την παραχώρηση των καθισμάτων.
Οι ανάγκες του Ησυχαστηρίου είναι πολλές και η αγωνία μας για το μέλλον πάντα υπάρχει, όμως χάριν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες αντλούμε κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ όμως οφείλουμε και σε όλους εσάς που βρεθήκατε κοντά μας και στηρίξατε την εκδήλωση αυτή με την παρουσία σας. Ο Θεός να χαρίζει σε όλους υγεία και η Παναγία να μας προστατεύει υπό την σκέπη της. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!


Ευχαριστούμε τον κ.Λεονάρδο Ι.Βαμβακάρη για τις φωτογραφίες.