Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Για άλλη μια φορά, το Ησυχαστήριο "Παναγία της Ελπίδος" υποδέχτηκε νέους που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS, το οποίο αφορά ανταλλαγή νέων σπουδαστών από Ευρωπαϊκές Χώρες οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να εργαστούν εθελοντικά σε δομές - δημόσιες και ιδιωτικές - του Ελληνικού Κράτους, προκειμένου να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα, τον τρόπο εργασίας στην Ελλάδα, αποκτώντας εμπειρία πάνω στο αντικείμενο το οποίο σπουδάζουν. 
'Έτσι για 4 εβδομάδες ο Ahmed και η Myriam δύο σπουδαστές από την Γαλλία, εργάστηκαν μαζί μας, κοντά στους ηλικιωμένους, συνεισφέροντας στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
Η χαρά των ηλικιωμένων ήταν πολύ μεγάλη έχοντας καθημερινά κοντά τους τα πρωινά, τους δύο νέους, οι οποίοι τους απασχόλησαν και τραγούδησαν μαζί τους, βοήθησαν στην τραπεζαρία και μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους. 
Η διεύθυνση, το προσωπικό αλλά και οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους ευχαριστούμε θερμά,καθώς και τον κ.Λεονάρδο Παλαιολόγο, υπεύθυνο της εταιρίας "Ανάδρασις" η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS και συμπεριλαμβάνει το Ησυχαστήριο μας, στα προγράμματά της.