Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Δωρεάν πρόγραμμα μουσικών παρεμβάσεων από την "Ζωοδόχο Πηγή"


Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας "Ζωοδόχος Πηγή" που εδρεύει στην Αθήνα και η οποία θέλησε να μας "προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα μουσικών παρεμβάσεων για τους ηλικιωμένους μας μέσω δράσεων που θα παρέχουν μουσικοί του Φορέα("Ζωοδόχος Πηγή")  είτε έμμισθοι είτε εθελοντές".
Έτσι, από την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, και κάθε Δευτέρα απόγευμα, ο κ.Μάρης Απόστολος-εργοθεραπευτής επισκέπτεται τους ηλικιωμένους με το μουσικό όργανο "κανονάκι" και μαζί σιγοτραγουδούν παλιά τραγούδια, ενώ οι παππούδες και οι γιαγιάδες διηγούνται και ιστορίες που τους έρχονται στην μνήμη με τα τραγούδια. Στην όμορφη αυτή μουσικοπαρέα συμμετέχουν εργαζόμενοι και Αδελφές βοηθώντας παράλληλα τους ηλικιωμένους. Το πρόγραμμα αυτό σκοπό έχει να ωφεληθούν οι ηλικιωμένοι, έχει θεραπευτική προσέγγιση και όχι ψυχαγωγικό χαρακτήρα. 
Κατά την τελευταία συνάντηση της μουσικοπαρέας συμμετείχε και ο Μαρσέλ, ο οποίος ασχολείται με άτομα που έχουν άνοια και με μουσικοκινητική προσέγγιση βοήθησε τους ηλικιωμένους.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί σχεδόν για ένα έτος.