Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ησυχαστηρίου μας (η οποία ανακαινίσθηκε πρόσφατα) επέλεξαν για να παρουσιάσουν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, οι δάσκαλοι, οι γονείς και τα παιδιά, του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης. Την προετοίμαζαν εδώ και τρεις μήνες και κατάφεραν να παρουσιάσουν κάτι το μοναδικό, αποτέλεσμα της συνεργασίας και της ομαδικότητας με την οποία δούλεψαν εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά.
Κυρίαρχο μήνυμα της γιορτής ήταν η αγάπη όπως κυριαρχεί στο πνεύμα των Χριστουγέννων.Και σε ένδειξη αυτής, δηλ. της αγάπης, έγινε και η επιλογή του χώρου, για να έχουν κοντά τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους θύμισαν εκείνα τα Χριστούγεννα της δικής τους εποχής, μέσα από αφηγήσεις, τραγούδια, αναπαραστάσεις, μέχρι και τα πατροπαράδοτα συριανά κάλαντα!
Ήταν κάτι το μοναδικό για μας. Μια αξέχαστη εμπειρία για τους ηλικιωμένους που θα θυμούνται για πολύ καιρό. Φεύγοντας πήραν μαζί τους και το δωράκι τους, από τα χέρια των εγγονών τους ή και δισέγγονων!Στη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήσαμε παρά το τσουχτερό κρύο που υπήρχε έξω, απλώθηκε η χαρά στα πρόσωπα όλων και πήραμε το μήνυμα αγάπης που έδωσαν τα παιδιά. Για να το μεταδώσουμε και στους άλλους.
Ευχαριστούμε θερμά την κ.Μαργαρίτα Φρέρη και τις δασκάλες του 1ου Νηπιαγωγείου καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων γι' αυτό το όμορφο απόγευμα που μας χάρισαν.
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!