Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Εκπαίδευση προσωπικού


Γνωρίζοντας ότι ένας καλά εκπαιδευμένος και καταρτισμένος εργαζόμενος, μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα και αποτελεσματικότερα στα καθήκοντά του, συνεχίζουμε την εκπαίδευση του προσωπικού μας. Αυτή τη φορά δύο γνωστοί επαγγελματίες Υγείας, προσφέρθηκαν να μας ενημερώσουν και να μας δείξουν τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης καταστάσεων που συναντούμε σε έναν οίκο ευγηρίας. 
Το πρώτο εκπαιδευτικό μάθημα έγινε από τη Φυσικοθεραπεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ.Φανή Ρούσσου, και αφορούσε τρόπους πρόληψης και αποφυγής καταπόνησης και τραυματισμών των μυών λόγω κακών χειρισμών ή κακής στάσης του σώματος κατά την εκτέλεση της εργασίας. Η κ.Ρούσσου με απλούς τρόπους και χειρισμούς έδειξε στο προσωπικό μετακίνηση αντικειμένων αλλά και ανθρώπων με κινήσεις τέτοιες που δεν επιβαρύνουν τη σπονδυλική στήλη αλλά και τους μυς τους σώματος.
Το δεύτερο μάθημα αφορούσε τις Πρώτες Βοήθειες και πραγματοποιήθηκε από τον γνωστό και αγαπητό ιατρό αναισθησιολόγο για πολλά χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αλλά τώρα συνταξιούχο, κ.Νικόλαο Λειβαδάρα. Ο κ.Λειβαδάρας με πολύ απλά λόγια εξήγησε στους εργαζόμενους αλλά και σε Αδελφές που παρακολούθησαν την εκπαίδευση τι κάνουμε σε περίπτωση λιποθυμίας, πνιγμού και καρδιακής ανακοπής. Καταστάσεις τις οποίες συναντάμε συχνά σε ιδρύματα με ηλικιωμένους.
Και οι δύο εκπαιδευτές με την αμεσότητά τους, βοήθησαν τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους ανιδείκευτους, να αποκομίσουν κάποιες γνώσεις, γύρω από αυτά τα θέματα υγείας.
Τους ευχαριστούμε για άλλη μία φορά θερμά για την προσφορά τους και ελπίζουμε σύντομα να τους ξαναέχουμε κοντά μας.