Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Εκπαίδευση προσωπικού


Μέσα στα πλαίσια εκπαίδευσης του προσωπικού, που είναι ένας από τους στόχους της διεύθυνσης, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ησυχαστηρίου, ένα μίνι σεμινάριο σχετικά με την επικοινωνία φροντιστών και ατόμων με άνοια μέσα από την μουσική προσέγγιση.
Ο κ.Μαρσέλ ο οποίος βρέθηκε στη Σύρο για λίγες μέρες, και ο οποίος ασχολείται με τον τομέα της μουσικοθεραπείας για άτομα με άνοια, προσφέρθηκε να μας δείξει απλούς τρόπους επικοινωνίας μέσω της μουσικής και την σημαντικότητα που έχει αυτή παράλληλα με την επαφή με τον ανοϊκό ασθενή και ηλικιωμένο καθώς μπορεί να αναπτυχθεί γέφυρα επικοινωνίας.
Το προσωπικό μαζί με τις εθελόντριες Αδελφές παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά κατά τη διάρκεια του μίνι αυτού σεμιναρίου, διαπιστώνοντας όσα μας έλεγε ο κ.Μαρσέλ σχετικά με την ενέργεια που εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος και πως αυτή σχετίζεται με την θεραπευτική προσέγγιση στους ηλικιωμένους.
Πριν λίγες μέρες είχαν πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικά μαθήματα γύρω από την φροντίδα του κλινήρεις ηλικιωμένου σχετικά με την πρόληψη κατακλίσεων τόσο για το νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος όσο και για τις θαλαμηπόλους που φροντίζουν τους ηλικιωμένους.
Η εκπαίδευση του προσωπικού θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, καθώς ένα καλά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στις υψηλές απαιτήσεις φροντίδας για τους ηλικιωμένους.